shutterstock_145648076

Last but not least Roadtrip 2014, destination Pag Eiland

De laatste bestemming van onze Roadtrip in 2014 bracht ons naar het onontdekte eiland Pag. Het Kroatische eiland Pag ligt in één van de mooiste regio’s van het Mediterraanse kustgebied in Europa. Op het eerste gezicht misschien niet direct de eerste locatie waar je aan denkt als je een vakantie met je vrienden gaat plannen.  Maar er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het jongerentoerisme op dit eiland de afgelopen jaren explosief is gegroeid. Dat dit eiland een gewilde vakantie bestemming is voor jongere hebben wij zeker ervaren.
 
Het eiland lijkt op het eerste gezicht een droog en rotsachtige stukje land voor de Kroatische kust. Niets is minder waar want hier kan je van alles doen overdag en vooral ‘s nachts. Het eiland is nog onontdekt te noemen als het gaat om toeristen uit Nederland. Terwijl dit eiland per vliegtuig, bus of met de auto zeer goed te bereiken is. Je moet er niet in één ruk heen willen rijden vanuit Nederland maar je kunt het juist combineren met een mooie roadtrip via landen als Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië.
 
Vele internationale jongeren bezoeken het eiland en beleven hier hun vakantie van hun leven. In de zomermaanden is het naar onze mening een echte hotspot de open lucht clubs gaan open, de watersportactiviteiten worden gestart en de afterbeach party’s worden dan weer georganiseerd.
 
Het eiland Pag is een echt party eiland en soms word dit eiland in één zin genoemd met Ibiza. Vele noemen het eiland het ‘nieuwe Ibiza’ of ‘klein Ibiza’ en deze naam wordt dan ook zeker waargemaakt. Alleen als je kijkt naar de clubs die op Zrce Beach zijn gevestigd en wat voor een festivals en clubavonden er met internationale top DJ’s worden georganiseerd. O.a. Hardwell, Nicky Romero en Sunnery James en Ryan Marciano hebben hier de clubs in 2014 op hun kop gezet met hun heerlijke mixjes.
 
De clubs zijn zeer modern uitgerust en hebben allen een eigen identiteit zie hiervoor de pagina bij clubs. De nachtclubs beschikken over zeer vriendelijk personeel die servicegericht en professioneel het publiek in alle behoeften voorzien. Als je dit eiland vergelijkt met een Lloret del Mar dan zit hierin echt het verschil. Deze populaire bestemmingen zijn uitgemolken en dit merk je dan ook aan de bewoners en het personeel die in een dergelijke stad als Lloret wonen en of werken.
 
Een ander bijkomend voordeel van een vakantie op Pag eiland is het feit dat het niet heel erg duur is. Met mooie vakantiepakketten kom je al een heel eind en daarnaast zijn de prijzen voor het uitgaan en de activiteiten overdag niet prijzig. Je kan het natuurlijk altijd zo gek maken zoals je zelf wilt. De bewoners van het eiland zijn blij met de toeristen.
 
Dit eiland is een echte topbestemming vanwege de dagelijkse afterbeach party’s, het heeft clubs uit de DJ Mag top 100 clubs, een vakantie is betaalbaar en het brede publiek geeft een internationaal karakter aan het nachtleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>