Time Warp thank you

TIME WARP 2014 OVERTROF WEER ALLE VERWACHTINGEN

TIME WARP UTRECHT 2014 overtrof weer alle verwachtingen – 

TIME WARP, een feest waar ik al maanden van te voren naar uit heb uitgekeken. Dit keer was het ook zeker dubbel en dwars waard om te gaan. Time Warp staat net als Awakenings bekend als één van de beste Internationale techno feesten. Ook dit jaar werd er gekozen voor Jaarbeurs Utrecht, wat voor mij ideaal is aangezien ik zelf uit Utrecht kom. Een echte thuiswedstrijd dus. Een perfecte locatie wat midden in het land ligt dus zeer goed te bereiken, zowel met OV als met de auto.

Gek genoeg is Time Warp Nederland volgens mij nooit uitverkocht geweest. Ook dit keer had je drie fases dat je kaarten kon kopen. De early bird kaarten (45 euro), fase 1: 49 euro, en fase 2: 55 euro. Tegenwoordig zijn dit normale prijzen, zeker voor zo’n feest met een dikke internationale Line-up en grote locatie.

TIMETABLE 2014 Jaarbeurs Utrecht:

 

Time table Time Warp 2014 Jaarbeurs

Over de Line-Up mochten we ook niet klagen. Er was zeker voor ieder wat wils. Van deephouse naar techhouse, en beukende techno om de hele avond te knallen. Dat hebben we ook zeker gedaan. We kwamen binnen omstreeks 23:15 uur, nadat we goed gefouilleerd zijn. Vorig jaar stroomden de klachten binnen dat de beveiligers te hardhandig waren bij het fouilleren. Er werd na afloop geklaagd dat dit een te strenge fysieke controle was. Dit heeft de organisatie goed opgepikt, en hier is ook wat aan gedaan.

Nadat we munten hadden gehaald, munten ten waarde van 2,80 euro volgens mij.. Wat uiteraard veel te veel geld is voor een muntje, of 1 biertje met andere woorden.. Gingen wij naar Hall 8. Helaas hebben wij geen plattegrond en timetable mogen ontvangen, dus gebruikten wij onze telefoons daarvoor. Op zich geen probleem, maar ik vind dat dit wel bij zo’n feest hoort. Zeker met de grootte van de locatie. We hadden gelukkig vrij snel door waar we moesten wezen, en bleven ook niet lang bij Hall 8 hangen. Hier draaide Ici sans Merci en Joey Daniel hun plaatjes, en het viel op dat de muziek al vrij hard stond. Toen dachten we al, dit wordt een mooie avondje knallen.

Nadat we nog een biertje hadden gehaald, gingen we op weg naar Hall 7.2. De zaal waar we het meeste zouden staan. Eenmaal aangekomen draaide op dat moment Joop Junior. Zeker een goeie dj om mee in te komen, en waar we nog veel van gaan horen later. Hall 7.2 was ook heel mooi aangekleed, de visuals kwamen letterlijk van alle kanten en niet alleen van het podium waar de dj staat. Dit werd later op de avond alleen maar mooier.. Nadat Matador het stokje had overgenomen, vonden we het tijd om verder te kijken. We gingen naar de zaal ernaast, Hall 7.1. Hier draaide Egbert LIVE, de man met zijn eigen unieke sound. Wat klonk zijn muziek lekker, en ook deze zaal was mooi aangekleed. Deze zaal, ook wel ‘’The Cave’’ genoemd (zie foto hieronder), was van het plafond af helemaal overdekt met doeken die gekleurd werden door lichte, stroboscopen noem maar op.. Inmiddels maakte Sven  ‘’Papa’’ Vath zijn zoveelste opwachting op Time Warp, hij gooide het tempo nog ff omhoog en dat klonk ook heerlijk.

Rond 03:00 uur besloten we weer naar Hall 7.2 te gaan, waar Joseph Capriati begon met draaien. Zeker 1 van mijn persoonlijke favorieten, en ook die van Time Warp volgens mij. Capriati werd op het laatste moment als ‘’final dj’’ toegevoegd aan de line up. Capriati, dj van Italiaanse afkomst, beukte er goed in, en zorgde ervoor dat iedereen klaar was voor de laatste dj van die avond: Chris Liebing. Dan weet je meteen hoelaat het is, en dan is het zeker beuken geblazen. Liebing draaide lekker, maar ik heb hem beter meegemaakt. Van mij had hij het tempo wel wat omhoog mogen gooien, maar hij heeft me zeker niet teleurgesteld. Helaas was dit ook zo om, en mochten we naar huis. De officiële afterparty(s), in Utrecht en de hoofdstad lieten we schieten. We vonden het genoeg geweest, en gingen met een voldaan gevoel naar huis.

Naast al die positieve ervaringen hebben we ook een negatieve ervaring opgedaan. Één van onze jongens probeerde ze te beroven van zijn ketting. Gelukkig werd er snel gereageerd en vonden we de ketting op de grond. Heel veel bezoekers hebben dit helaas ook mogen ervaringen, en er word al snel gewezen naar de buitenlandse bezoekers die aanwezig waren. Dit kan je niet voorkomen, want als je zo’n goede en internationale line up presenteert, kan je ze verwachten uit alle hoeken van de wereld. De organisator is ook een buitenlands ‘’bedrijf’’ en aangezien ze internationaal opereren, trekt dit veel publiek en verschillende culturen.

 

Het was mij een genoegen om voor Dance2Experience een blog hierover te mogen schrijven.

Hebben jullie vragen of opmerkingen laat een reactie achter!

Thanks en later! Toby

 

 

Chek hier voor de aftermovie van Time Warp 2014 – Jaarbeurs Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>